Deel dit artikel
-

Ben Woldring stapt in verzekeringen

Internetondernemer Ben Woldring duikt met de introductie van Poliswijzer.nl in de markt van zorgverzekeringen. Daarmee wil hij ‘op eenvoudige en overzichtelijke wijze zien dat het mogelijk is om te besparen op de premie.’

Poliswijzer.nl vergelijkt het aanbod van vijftig verzekeraars, inclusief een aantal grote publieke collectiviteitskortingen. Net als bij Bellen.com, Gaslicht.com en LookingforBooking.com – de andere activiteiten van Woldring – wordt de onafhankelijkheid gewaarborgd doordat verzekeraars niet betalen om in de vergelijking opgenomen te worden en er geen verzekeraar (mede)eigenaar is van Poliswijzer.nl.

Poliswijzer is een activiteit van Bensure, een dochterbedrijf van de Bencom Group. De Bencom Group telt in totaal 40 medewerkers verdeeld over 3 vestigingen en is met WechselJetzt.de ook actief in Duitsland. Jaarlijks maken 6,7 miljoen mensen gebruik van de negen vergelijkingssites.

Deel dit bericht

11 Reacties

Frits

“wordt de onafhankelijkheid gewaarborgd doordat verzekeraars niet betalen om in de vergelijking opgenomen te worden”

Uhm, alles jullie even doorgeklikt hadden naar de overstapservice zie je gewoon bij de meeste dat dit affiliatecampagnes zijn ondergebracht bij Daisycon, Zanox, etc.

Dus onafhankelijkheid? Nee.

Jos

Zo weet ik er nog wel een paar….

Harrold

Die Ben vindt zichzelf veel te interessant. Het merendeel van zijn diensten en websites zijn behoorlijk achterhaald.

Zuurpruim

@ Harrold?

Want….?? Of blijft het weer bij zo’n luie opmerking?

Jan

@Frits,
Een verdienmodel hebben doet niets af aan de onafhankelijkheid van een site. Wel degelijk onafhankelijk dus.

Arjen

Even een voorbeeld: De ZieZo polis die geen affiliate deal heeft wordt wel getoond op de homepage als nr 5 maar er kan niet op geklikt worden. Dit omdat er geen affiliate programma beschikbaar is. Vanaf dat moment ben je toch direct ongeloofwaardig?

BA Sinnic

@ Harrold.
Inderdaad, net als dat kind sterretje uit Home Alone komt Ben maar niet los van deze status van vervlogen tijden.

Rienk

BA Sinnic: Jalousie de métier

Erwin Boogert

Mensen, op de bal spelen graag. Frits zette juist een interessante discussie op over affiliatenetwerken en onafhankelijkheid.

Jan

@Arjen,

Waarom? De polis wordt toch getoond in de vergelijking? De vergelijking is dus volledig en daar gaat het om. Het zou pas ongeloofwaardig zijn als die polis weggelaten zou worden uit de top-5. Nu heb je een totaalbeeld. Waar gaat volgens jou de geloofwaardigheid verloren?

BA Sinnic

@Rienk. Ik zit niet in hetzelfde vak als Ben. Het is een gewoon een nuchtere observatie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond