Deel dit artikel
-

Besloten webwinkel Brandfield.com failliet

De Nederlandse besloten webwinkel Brandfield.com is failliet. De rechtbank deed 6 augustus uitspraak. Volgens de curator wordt er gekeken naar een doorstart.

Het faillissement is volgens de curator C.M. van Liere veroorzaakt door teruglopende bestellingen, problemen met een buitenlandse leverancier en het afketsen van een mediadeal, waardoor gewenste publiciteit uitbleef.

Bedrijven als Brandfield.com en Vente Exclusive zijn besloten winkelomgevingen. Enkel wie lid is, kan er winkelen. Meestal tegen fikse kortingen.

Brandfield opende in 2009 de deuren voor het uitgenodigde publiek. Internetondernemer Govert van Eerde verkocht een jaar eerder zijn bedrijf TAPPS en zocht een nieuwe uitdaging. Tijdens het reizen, onder meer naar Dubai, deed hij inspiratie op bij outlet malls, in omvang twintig keer zo groot als de Bijenkorf.

Van Eerde richtte zich vooral op mannen. Zijn webwinkel, opgericht met privé-kapitaal, grossierde in luxe life style-artikelen als gadgets.

In 2011 vergrootte het Amstelveense bedrijf zijn assortiment nog door een samenwerking met Outlet Avenue. Brandfield kreeg zo de beschikking over diverse internationale merken.

Oprichter Govert van Eerde wil geen nadere toelichting geven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond