Deel dit artikel
-

Beste kwartaal voor Netflix sinds tijden

Netflix sluit zijn beste kwartaal sinds tijden af, waarin 3,2 miljoen nieuwe internationale klanten werden verwelkomd. De koers van het aandeel steeg nabeurs met 20 procent.

Ook de groei in de VS was met 370.000 abonnees beter dan verwacht. Analisten hadden gerekend op 304.000 nieuwe Amerikaanse en 2 miljoen internationale abonnees, mede dankzij eigen series als Stranger Things en Narcos.

Het aandeel verloor dit jaar 13 procent van zijn waarde omdat de abonneegroei stagneerde. Die trend lijkt verleden tijd.

De omzet kwam in het derde kwartaal voor het eerst boven de 2 miljard dollar uit, 36 procent meer dan een jaar geleden. De nettowinst bleef met 52 miljoen bescheiden, maar Netflix had zelf op minder gerekend (pdf).

Sinds september is Netlix actief in Polen en Turkije, maar plannen om te lanceren in China worden lastig. Netflix kan alleen een licentie verstrekken aan een partner en verwacht daar niet veel mee te verdienen.

Netflix boekt steeds meer terreinwinst in Nederland. Bijna een kwart van de Nederlandse huishoudens had aan het einde van het derde kwartaal een betaald of proefabonnement op de Amerikaanse aanbieder van streaming video. In absolute aantallen gaat het om 1,77 miljoen abonnees, zo blijkt uit cijfers van Telecompaper op basis van zijn Consumer Panel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond