Deel dit artikel
-

Beste VR-idee van Nederland: angstbestrijding

Een systeem om angsten als plein-, podium- of hoogtevrees tegen te gaan in een virtuele omgeving. Dat is de winnaar van de prijsvraag ‘Beste VR-idee van Nederland’.

Juryvoorzitter Winston Gerschtanowitz maakte de naam van de winnaar zojuist bekend tijdens Emerce’ Digital Marketing Live in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Het winnende idee heet ‘Captain VR’, een concept om life coaches te trainen in VR. Meer specifiek moeten ze erin worden getraind virtual-realitysystemen te gebruiken voor mensen met angsten. “Het is handig om hen met angsten te kunnen confronteren en ermee leren omgaan in een gecontroleerde omgeving”, aldus bedenkster Dana Maria.

“Je mag nóg groter denken bij dit idee. Het leent zich goed voor de internationale markt”, aldus de CCO van Talpa Media.

Samsung Nederland helpt om het idee uit te voeren en in Nederland op de markt te brengen. Als het aanslaat zal het ook zijn buitenlandse bereik inzetten. Gerschtanowitz probeert de bedenkster op landelijke tv aan spreektafels te krijgen.

Foto: Peter Boer (c)

Deel dit bericht

3 Reacties

Tadek

Bijzonder Coolminds werkt al twee jaar aan de uitrol van dit idee samen met grote zorgpartijen even een rondje googelen en je had dat kunnen weten

https://coolminds.nl/coolminds/reik-en-coolminds-ontwikkelen-therapie-met-de-virtual-reality-van-de-oculus-rift/

https://coolminds.nl/inspiratie/vret-virtual-reality-exposure-therapie-met-behulp-van-de-oculus-rift/

https://coolminds.nl/coolminds/angst-in-de-bus/

Dat Samsung het idee wil uitrollen juichen we natuurlijk toe. We hopen dat zoveel mogelijk mensen geholpen kunnen worden.

Daniel

Gefeliciteerd!

Mooi dat dit aandacht krijgt. Het is natuurlijk al een tijdje in het nieuws 😉

http://www.omropfryslan.nl/utstjoering/bynt-fan-15-oktober-2014-1720
(Exposure therapie voor mensen met agorafobie)
Vanaf 10:10 is de behandeling in de praktijk te zien.

http://www.smarthealth.nl/2015/04/07/ehealth-op-de-werkvloer-oculus-rift-brengt-spannende-buitenwereld-naar-de-veilige-therapiekamer/

http://www.rtlnieuws.nl/editienl/laatste-videos-editienl/vader-anorexiapatient-sarah-ervaart-ziekte-met-virtual-reality-bril

Vrendle.com (van coolminds) heet het online behandelplatform waar grote landelijke GGZ instellingen samen de krachten bundelen om mensen te helpen met VRET, trainingen en ontspanning.

Ype

Op zich mooi dat een goed idee bekroond blijft worden. Goeie weg ingeslagen dus in 2014. https://www.bright.nl/therapie-met-de-oculus-rift (Bright, 16 mei 2014)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond