Deel dit artikel
-

Betaaloplossing SumUp nu ook geschikt voor pinbetalingen

Het Britse SumUp, een Europese concurrent van betaalmodule Square, komt binnen een jaar met een betaalapp en nog voor het einde van het jaar met een kassaterminal waarmee ook een pincode kan worden ingevoerd.

Dat maakte Freederik Smits van SumUp gisteren bekend op Emerce eDay. Het bedrijf eindigde op de zesde plaats van de Emerce Best European Startups 2013.

SumUp levert een minikastje waarmee tot nu toe alleen creditcardbetalingen worden verricht. Voor betalingen met bankkaarten is in Nederland een pincode vereist. Zodoende was de oplossing van SumUp maar beperkt inzetbaar. Voor het einde van het jaar moet dat gaan veranderen, als er een miniterminal komt waarop een pincode kan worden ingevoerd. SumUp geeft de hardware gratis weg aan winkels. Er wordt verdiend met transactiekosten.

Inmiddels heeft SumUp ook al software ontwikkeld waarmee consumenten met een app in de winkel kunnen betalen. De betaversie daarvan wordt het komende half jaar getest. De klant hoeft dan geen credit- of bankkaart meer te gebruiken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond