Deel dit artikel
-

Bever krijgt eerste Multi Channel Award

Outdoor specialist Bever heeft de eerst Multichannel Award 2013 in ontvangst genomen op het evenement Shopping Today in Topsportcentrum Almere. Het bedrijf is een voorbeeld voor andere retailers, zo vindt de jury.

Bever is benoemd tot ‘best multichannel practice’, omdat er volgens de GfK Shopexperience Audit sprake is van ‘een mooie integratie van de fysieke winkel met de website’. Zij doen dit onder meer door offline direct bij binnenkomst het webadres prominent zichtbaar te maken, en door ook op kleding van het winkelpersoneel het webadres te tonen. Fysieke winkelaankopen en online bestellingen kunnen gratis geretourneerd of omgeruild worden in de winkel. De snelheid van ‘click en collect’, met nauwkeurige en scherpe levertijden, is volgens de jury opvallend te noemen. Klanten kunnen kiezen voor een sms- en e-mailnotificatie wanneer een online bestelling in de winkel klaar ligt. De Bevercard (klantenkaart) en de Bever Cadeaukaart zijn zowel online als offline te gebruiken. Winkelvoorraden kunnen online op filiaalniveau bekeken worden en de dichtstbijzijnde winkels zijn uiteraard op de website terug te vinden, inclusief handige routekaarten.

Bij de beoordeling werd onder andere gekeken naar de consistentie van branding en het gemak van online bestellen en offline afhalen. De beoordeling is een combinatie van on- en offline aspecten, waarbij zowel de website als de fysieke vestiging(en) zijn beoordeeld. Aspecten die alleen voor het online gedeelte gelden zijn niet meegenomen in het onderzoek.

Dat Bever die prijs heeft gekregen is opmerkelijk, moest CEO Greg Nieuwenhuys toegeven. Het bedrijf zag enkele jaren terug niet de noodzaak van een webwinkel.

Bever heeft nu wel volop meer plannen. Zo lanceert men binnenkort een nieuwe mobiele website, wil men de winkels voorzien van tablets en interactieve schermen, en wordt meer beleving toegevoegd dankzij de combinatie van clicks & bricks.

Deel dit bericht

1 Reactie

Maarten

De nieuwe weg lijkt zijn vruchten af te werpen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond