Deel dit artikel
-

Biedingenstrijd Hulu loopt ten einde

In de biedingenstrijd rond het videoplatform Hulu zijn nog maar vier kandidaten overgebleven. Investeringsmaatschappij Silver Lake is inmiddels afgehaakt en ook Yahoo lijkt niet meer mee te doen.

DirecTV,  Time Warner Cable, The Chernin Group en Guggenheim Digital Media zijn de vier overgebleven partijen die Hulu willen overnemen. Eigenaren Disney, News Corp en Comcast willen de onderneming verkopen omdat ze het onderling niet eens kunnen worden over de toekomst van het platform, een belangrijke concurrent van Netflix. In 2011 wilden de eigenaren Hulu ook al in de etalage zetten.  Hulu telt 4 miljoen abonnees en noteerde vorig jaar een omzet van 695 miljoen dollar.

Vrijdag sloten de biedingen. Naar verluidt heeft Yahoo te laag geboden en zien de eigenaren alleen DirecTV, Time Warner,  The Chernin Group en Guggenheim Digital Media nog als serieuze kandidaten. Daarvan is DirecTV, vergelijkbaar met Canal Digitaal in Nederland, veruit favoriet. De belangstelling van DirecTV voor Hulu wordt gezien als louter defensief: satelliettelevisie lijkt marktaandeel te verliezen. Time Warner zou een belang willen nemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond