Deel dit artikel
-

Big Data en Internet of Things op e-Health Convention

Lucien Engelen (Radboud), Jeffrey Dachis (One Drop) en Nicky Hekster (IBM) zijn enkele van de sprekers op de e-Health Convention van Skipr en Emerce, op 29 september in Amsterdam.

Niet eerder in de geschiedenis stond de gezondheidszorg voor zulke grote uitdagingen: digitale innovaties, arbeidsmarktproblematiek, verdubbeling van de zorgvraag, onder druk staande budgetten en de veranderende houding van de patiënt. Over veranderingen gaat het met name op e-Health Convention.

Lucien Engelen gaat het hebben over de digitale veranderingen die de zorg vooruithelpen. Wat gebeurt er in binnen en buitenland? En hoe implementeer je goede initiatieven in een zorginstelling?

Ook Nicky Hekster, sinds 1987 werkzaam bij IBM en sinds 2006 Technical Leader Healthcare & Lifesciences, blikt vooruit. Uiteraard gaat Hekster dieper in op de IBM Watson computer, die in miljoenen wetenschappelijke publicaties kan zoeken.

e-Health biedt ons vele mogelijkheden. De techniek staat voor niets, nu niet en in de toekomst zeker niet. De grote vraag is hoe de mens ermee omgaat. Greet Prins, voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Philadelphia Zorg, vertelt uitgebreid over het implementeren van nieuwe initiatieven. Hoe gaat zij om met artsen, verpleegkundigen en patiënten in een verandertraject?

Veel ziekenhuizen, ontwikkelaars en patiënten buigen zich over de perfecte digitale tool in de zorg. Jeffrey Dachis bracht verschillende innovaties samen in een applicatie: quantified zelf, Big Data analyses, mobiele toepassingen en zelfs The internet of Things. Dit alles om zijn eigen diabetessymptomen te leren begrijpen en te herkennen. Zijn einddoel: het voorkomen van problemen, in plaats van er mee om te moeten gaan. Hoe is het mogelijk dat hij iets kon bouwen wat doktoren hem niet konden bieden? En wat is Jeffreys visie op de toekomst van e-health?

e-Health Convention is een interactieve congresdag met in totaal zo’n 25 sessies: van interviews, presentaties en debatten tot en met een info-lounge met live demo’s van innovaties. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond