Deel dit artikel
-

Bitcoin na twee jaar weer boven de 800 dollar

De koers van de Bitcoin heeft voor het eerst sinds februari 2014 weer een waarde van 800 dollar bereikt. Rond 13.00 uur noteerde de Bitcoin 815 dollar.

Charles Hayter, oprichter van vergelijkingssite CryptoCompare, spreekt over een ‘psychologische barrière’.

De koers van Bitcoin trok de afgelopen maanden verder aan. De digitale munt wordt steeds vaker gezien als een veilige haven in onrustige economische en politieke tijden, een functie die ook goud vervult. De Amerikaanse verkiezingen en de problemen binnen de Eurozone hebben zeer beslist bijgedragen aan de hernieuwde belangstelling voor de Bitcoin.

De Bitcoin kreeg enkele jaren terug een flinke klap door allerlei schandalen rond virtuele wisselkantoren. Maar wie begin dit jaar bitcoins kocht, heeft nu zo’n 87 procent rendement.

Deel dit bericht

4 Reacties

peter

Voor het grootste deel veroorzaakt door de daling van de waarde van de euro en de stijging van de dollar. In dollars bekeken is de bitcoin namelijk nog een stuk lager dan de piek van 1200 USD een paar jaar geleden

Dave

Peter als je er geen verstand van hebt kan je beter gewoon niet reageren

Henk

Peter als je niet kunt lezen kun je beter ook niet schrijven.

Derk

In dollars is bitcoin ook flink gestegen. De belangrijkste reden voor de continue stijging van bitcoin is de schaartse van Bitcoin. Er zijn nu 16 miljoen bitcoins en dat zullen er maximaal 21 miljoen worden (afgezien van de “verloren”bitcoins, dat zijn er naar verwachting miljoenen. Bitcoin zal nooit zoals andere munten devalueren. wel in prijs dalen als er minder vraag is. dat werkt bij valuta heel anders.

De belangrijkste reden voor de stijging van de afgelopen weken is de cashban in India en momenteel de capital controls in China. Als meer mensen bitocin gebruiken zal de prijs simpelweg stijgen. En bij Bitcoin werk het niet als bij centrale banken, want die kunnen gewoon valuta digitaal creeren, dat kan niet bij Bitcoin. Bitcoin worden continue “gemined”. dan kan niet versneld worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond