Deel dit artikel
-

BlaBlaCar nu ook in Tsjechië en Slowakije

Autodeler BlaBlaCar voegt Tsjechië en Slowakije toe aan zijn werkgebied door de overname van de lokale dienst Jizdomat. Het is alweer de zevende aanwinst en de zesde overname in Europa.

Beide landen hebben volgens het Franse bedrijf een enorm potentieel voor betaalbare city-to-city ride sharing. Reizen per auto is voor een groot deel van de bevolking onbetaalbaar, op dit moment gaat 12 procent (Tsjechië) en 13 procent (Slowakije) van het dagelijkse loon op aan brandstof.

In vijf jaar tijd heeft Jizdomat een sterk netwerk van chauffeurs en passagiers opgebouwd die actief internationale ritten delen, bijvoorbeeld van Praag naar Berlijn voor 320 Kč  (11 euro) of van Bratislava naar Krakau voor 420 Kč (15 euro).

Het vijftiende kantoor van de startup is gevestigd in Praag en komt onder leiding te staan van Pavel Prouza. De oprichters van Jizdomat gaan zich richten op nieuwe activiteiten.

BlaBlaCar is nu actief in 22 landen: Benelux, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, India, Italië, Kroatië, Mexico, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond