Deel dit artikel
-

Bod op NDC Mediagroep

Een consortium met onder meer Boom Pers heeft een een bod van 50 miljoen euro uitgebracht op de NDC Mediagroep, eigenaar van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant en exploitant van diverse websites.

NDC heeft een schuld van 180 miljoen bij de ING bank. Het consortium met Boom Pers in Meppel, een stichting die is voortgekomen uit de Friesland Bank (Fryslan Boppe), stichting Je Maintiendrai en mogelijk ook nog de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij is op dit moment de meest serieuze gegadigde.

De drie noordelijke Commissarissen van de Koningin willen dat de verkoop doorgaat. Zij vrezen ‘journalistieke verschraling’ als het bedrijf in handen zou komen van Wegener of De Telegraaf.

In 2010 besloot de uitgeverij om verder te investeren in websites voor kranten en algemene boeken, digitale lesmethoden in de educatieve uitgeverij, en een actieve commerciële benutting van ‘social media’.

NDC exploiteert inmiddels acht websites, waaronder Coachvanhetjaar.nl en Autocircuit.nl, naar eigen zeggen dé occasionsite voor Noord-Nederland.

De geconsolideerde omzet bedroeg in 2010 – het laatst bekende verslagjaar (pdf) – 322 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond