Deel dit artikel
-

Bod ProCures op Free Record Shop eindigt in ruzie

De Bussumse investeerder ProCures gaat Free Record Shop niet meer overnemen. Het investeringsbedrijf en de curatoren zijn het niet eens kunnen worden. Dat meldt het FD vandaag.

Ook de Belgische winkels van Free Record Shop, die de Gooise investeerder voor 1 euro had gekocht, zijn teruggeleverd aan de curatoren. De curatoren dreigden met een kort geding hierover. ProCures wilde 55 Nederlandse winkels en 850 arbeidsplaatsen redden.

Paul Dumas van ProCures zegt in het FD dat de sfeer tussen de curatoren van Free Record Shop en ProCures van meet af aan ijzig was. De dag nadat het faillissement was uitgesproken, leverde ProCures bij de curatoren een reddingsplan in, inclusief crediteurenakkoord. Daarin namen schuldeisers uit de muziek- en film­industrie genoegen met een zogeheten haircut van 65 procent: zij kregen 6 miljoen euro van hun totale schuld van 17 uitgekeerd. Maar de curatoren vonden dat niet interessant.

Dumas: ‘De sfeer bleef dat wij veel te goedkoop België hadden gekregen, terwijl dit een deel was van onze route naar een gezonde onderneming.’ Ze wilden dat de verkoop van de Belgische winkels aan ProCures werd teruggedraaid.’ Er bestond een terugkoopregeling, maar volgens de curatoren weigerde ProCures daaraan mee te werken.

Nu ProCures afhaakt, is het de vraag of Free Record Shop nog gered kan worden. De omzet van de winkels is met 80 procent teruggelopen en het is niet bekend of er serieuze kandidaten zijn om het noodlijdende concern over te nemen. Dumas: ‘Ik hoop alleen wel dat de curator geen gok heeft genomen. We praten hier over de werkgelegenheid van vele honderden mensen.’

Naast de al eerder aangekondigde sluiting van 51 filialen, heft Free Record Shop nog eens tien extra winkels op. Het personeel van deze filialen is afgelopen vrijdag op de hoogte gebracht.

De curatoren hebben inmiddels besloten tien extra winkels te sluiten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond