Deel dit artikel
-

Bodem voor sms lijkt bereikt

De daling van het aantal in Nederland verstuurde sms-berichten is tot stilstand gekomen. Dat blijkt uit de Telecommonitor over het tweede kwartaal van 2014 van de Autoriteit Consument & Markt.

Waar sinds eind van 2010 de daling aanhield, is er nu zelfs sprake van een kleine stijging van het aantal verstuurde sms-berichten (pdf). Met ruim 1 miljard berichten per kwartaal lijkt vooralsnog de bodem voor sms bereikt, zo stelt de toezichthouder vast.

Een andere trend in de Telecommonitor zette onverminderd door: het gebruik van mobiel internet groeide in het tweede kwartaal stevig, met bijna 25 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Er zijn nu 11,3 miljoen smartphones en tablets met een aansluiting op mobiel internet. In vergelijking met dezelfde periode in 2013 is het mobiele datagebruik met 83 procent gestegen.

De Telecommonitor laat ook zien dat consumenten die een internetabonnement hebben via het kabelnetwerk over steeds hogere snelheid kunnen beschikken. In het tweede kwartaal van 2014 heeft 98 procent van de internetabonnementen via de kabel een snelheid van meer dan 10 Mbps.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond