Deel dit artikel
-

Boedel retailketen Block wordt geveild

Elektrowinkel Block wordt niet overgenomen. De boedelverkoop via BVA Auctions begint donderdag 11 juli. Dat meldt Marc le Belle van Rensen Advocaten aan Emerce.

Werd elektronicaketen Harense Smid binnen een dag gered, voor Block waren geen serieuze kandidaten. “De overname van Harendse Smid door Mikro-Electro heeft mij ook verbaasd”, aldus Le Belle. “Maar het zou kunnen dat zij versterking in hun eigen regio zochten.”

Bij BVA Auctions is een foto van het kavelaanbod te zien. Het aanbod bestaat uit LCD- en LED tv’s, tablets, smartphones, Blu-ray spelers, maar ook witgoed. De veiling begint op 11 juli en wordt gehouden aan de Kruisweg in Hoofddorp.

Omzet en winstmarge van Block waren de laatste jaren steeds meer onder druk komen te staan. De concurrentie van onlineverkoop speelde ook een rol. ‘Vanwege de oplopende verliezen binnen het bedrijf en ongewijzigd slechte vooruitzichten door de economische malaise, heeft de bank maatregelen genomen waardoor het bedrijf in betalingsproblemen is gekomen’, zo liet het bedrijf enkele weken terug weten.

Het familiebedrijf bestond al sinds 1955 en telde twintig filialen, onder andere in Schagen, Alkmaar, Zaandam, Lisse, Haarlem, IJmuiden, Leiden, Hilversum.

Deel dit bericht

1 Reactie

anita

Hoe kan ik mee beide ik wil ook wel mee doen hoe doe je dat

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond