Deel dit artikel
-

Boete voor online gokbedrijf Come On

De Kansspelautoriteit heeft online gokbedrijf Come On Europe Limited (Co-Gaming) een boete van 180.000 euro opgelegd. Het bedrijf richtte zich met de website comeon.com op Nederlandse klanten, wat zonder vergunning verboden is.

De site was in het Nederlands gesteld en bevatte een afbeelding van de Nederlandse vlag. Daarnaast verliep het contact via de chatservice in het Nederlands. Nederland was bovendien niet opgenomen in de lijst met uitgesloten landen.

De Kansspelautoriteit heeft het bedrijf naar eigen zeggen (pdf) meerdere malen de kans gegeven zijn website aan te passen. Dat reageerde daarop met de mededeling dat de website tijdig zou worden aangepast. Desondanks bleek bij hercontroles dat dat niet voldoende het geval was.

Ook bestuurders en aandeelhouders van Come On zijn gewaarschuwd.

Come On zegt in een reactie dat de bestuurlijke boete ‘conform het (bestreden) boetebesluit worden betaald’, maar dat men bezwaar zal aantekenen. ‘Come On heeft inderdaad richtlijnen en instructies ontvangen van de KSA. Naar het oordeel van Come On handelde zij hiermee in overeenstemming. Dat de KSA uiteindelijk een andere mening was toegedaan kwam als een grote verrassing.’

Momenteel is er een wet in voorbereiding die het vergunningstelsel voor online kansspelen uitwerkt, waarmee het in de  toekomst mogelijk zal zijn hiervoor een vergunning te verkrijgen en legaal kansspelen via internet aan te bieden. Tot die tijd is dit niet toegestaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond