Deel dit artikel
-

Bol.com en Kobo slaan handen ineen

Bol.com en Kobo, de bekende fabrikant van e-readers, zullen gezamenlijk innovaties lanceren om ‘digitaal lezen aantrekkelijker te maken’. Alle e-readers en tablets van Kobo zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij bol.com. Daarnaast krijgen klanten toegang tot twee miljoen e-books, waaronder een volledig internationaal aanbod.

Door de samenwerking zijn, naast de gekochte ebooks bij Kobo, ook de e-books van bol.com na aankoop direct zichtbaar op de Kobo e-readers en via de nieuwe bol.com-Kobo lees-app, die binnenkort beschikbaar zal zijn.

Bol heeft de afgelopen vijf jaar geïnvesteerd in aanbod en het verbeteren van het gebruiksgemak en de leeservaring. Zo heeft men zich aangesloten bij het onlangs geïntroduceerde branche-initiatief LeesID.

Wat de innovaties precies gaan inhouden, is niet bekendgemaakt. Bol.com blijft overigens een open digitaal leessysteem bieden waarbij klanten zelf bepalen op welk apparaat ze hun ebooks willen lezen: een Kobo-reader, een tablet of een smartphone.

In Nederland zijn inmiddels 1,2 miljoen verkochte e-readers. Daarnaast is het ook mogelijk geworden om via tablet en smartphone digitaal te lezen. Het aanbod e-books is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Zo is bijvoorbeeld al één op de zeven verkochte fictieboeken in Nederland digitaal. Bij bol.com is dit zelfs één op de vier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond