Deel dit artikel
-

Bol lanceert nieuwe leesapp

Bol.com introduceert een nieuwe app voor digitaal lezen voor iOS en straks ook Android. De app vervangt de huidige Boekenbol-app en biedt volgens de online retailer een uitgebreidere digitale leeservaring.

Tot de leesopties behoren het vergroten en verkleinen van lettertypes, marges en achtergrondkleur instellen, effecten bij het omslaan van pagina’s en een zogenoemde nachtmodus met gedempt (tablet)licht. Interessante passages kunnen bovendien gemarkeerd worden in het e-book en worden voorzien van notities. Delen via sociale media en e-mail kan ook.

De iOS app van bol.com, ontwikkeld samen met Bluefire, biedt ondersteuning voor de meest gebruikte bestandsformaten (PDF, EPUB met watermerk en EPUB met DRM-beveiliging). In tegenstelling tot apparaat specifieke winkels zijn bij bol.com gekochte boeken op alle veelgebruikte e-readers en tablets te lezen.

Gebruikers van Appleapparaten kunnen enkel boeken lezen met de app, Androidbellers kunnen ook boeken kopen vanuit de applicatie. De woordvoerder: “Wat overigens ook kan is via Safari e-books bij bol.com kopen op een iPad. Wanneer je dan de nieuwe app opent, dan staat je nieuwe aankoop direct op je boekenplank.”

Bol.com verkocht in de afgelopen jaren al honderdduizenden (fysieke) e-readers. Naast op e-readers leest ook nog eens twintig procent van de tabletbezitters ebooks op bijvoorbeeld hun iPad. Inmiddels bezit bijna één op de drie Nederlandse huishoudens één of meerdere tablets.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Readerman

Wel erg lastig dat je altijd eerst weer langs die vreselijke Adobe inlogprocedures heen moet. De app start er zelfs mee. Kan dat niet anders? Kijk eens naar Brunatablisto of ibooks. Daar hoeft het niet.

Randall Williams

Leuke ontwikkeling, maar wat voorgaande lezer ook zegt: de inlogprocedures zijn niet ideaal.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond