Deel dit artikel
-

bol.com begint verkoop softwaredownloads

bol.com gaat naast digitale boeken nu ook software voor Windows en Mac verkopen als digitale downloads. Het Plazamodel wordt hier voorlopig niet op losgelaten.

Fabrikanten die hun software nu via bol.com kunnen verkopen zijn onder meer Warner Bros, Ubisoft en Bethesda. Daarmee zijn bijvoorbeeld Fallout 4, Mad Max en LEGO Jurassic World als download beschikbaar. “Daarnaast vind je in het assortiment onder andere beveiliging- en antivirussoftware en Officesoftware”, aldus de winkel in een persbericht.

Het downloadaanbod wordt gerealiseerd vanuit de samenwerking met een grote leverancier, Micromedia, waar de Aholddochter al jaren mee samenwerkt. Digitale distributie is slechts een uitbreiding van dat verband. “We werken met één partner om kwaliteit en service te kunnen waarborgen. Zoals altijd praten we met anderen om te bekijken hoe we dat in de toekomst kunnen uitbreiden.”

De digitale verkopen werken zo, dat de klant na aanschaf van de software deze kan downloaden in zijn persoonlijke account.

In totaal liggen er ruim duizend titels klaar in de digitale schappen, een aantal dat in komende tijd wordt uitgebreid. Dat is een voorzichtig proces waarbij bol.com met leveranciers de selectie doet.

Anders gezegd: bol.com wordt anders dan in de rest van de winkel én in het digitaleboekensegment geen App Store-achtige omgeving om Mac- of Windowssoftware waar de ontwikkelaar een directe verkooprelatie kan aangaan met de consument. “Geen Plazamodel voor software”, aldus de woordvoerster. Ook niet voor Android. “Mogelijk in de toekomst.”

Foto: Morgan (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond