Deel dit artikel
-

Bose klaagt Beats aan wegens octrooischending

Apple heeft muziekbedrijf Beats nog maar amper in handen, of het heeft al een rechtszaak aan de broek. Bose klaagt Beats Electronics aan wegens octrooischending. Beats zou voor haar hoofdtelefoonstechnologie voor ruisonderdrukking en signaalverwerking hebben gekopieerd.

De aanklacht is ingediend bij een rechtbank in Delaware. Daarin staat dat Beats ‘vijftig jaar onderzoek en ontwikkeling’ frustreert met zijn Beats Studio en Beats Studio Wireless hoofdtelefoons. Ook wil Bose dat de International Trade Commission naar de schendingen kijkt.

De timing is opmerkelijk: formeel wordt de overname door Apple voor drie miljard dollar in september afgerond. Het is dan ook nog de vraag of Apple advocaten gaat sturen of dat de oprichters dat zelf gaan doen.

Het is niet de enige rechtszaak waarin Beats is verwikkeld. Steven Lamar, medeoprichter van Beats en Jibe Audio, wil vier procent royalty’s over verkochte hoofdtelefoons. En voormalig CEO David Hyman wil twintig miljoen dollar omdat hij na de overname van zijn bedrijf Mog aan de kant werd gezet.

Bose v. Beats Civil Complaint

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond