Deel dit artikel
-

Botverkeer weer flink gegroeid

Het botverkeer nam recentelijk weer sterk toe, zelfs tot 43 procent in het afgelopen kwartaal. Dat stelt Akamai in zijn State of the Internet Security-rapport voor Q2 2016.

Het grootste deel van deze bots worden ingezet voor zogenoemde scraping-campagnes, waarbij data wordt verzameld van sites. De meeste bots maken echter niet direct bekend wat hun intenties zijn.

Ook webapplicatie-aanvallen zijn volgens Amakai ook weer fors gestegen. Zogenoemde SQL-injectie en Local File Inclusion (LFI) blijven de meest voorkomende aanvalstechnieken.

Het aantal DDoS-aanvallen in het tweede kwartaal van 2016 is met 129 procent gestegen vergeleken met het eerste kwartaal 2015. Tijdens het tweede kwartaal observeerde Akamai in totaal 4.919 DDoS-aanvallen op zijn netwerk.

Op 30 juni registreerde Akamai zelfs de grootste DDoS-aanval uit zijn geschiedenis. Deze aanval piekte op 363 Gbps en was gericht op een Europees mediabedrijf. Tegelijkertijd daalde de gemiddelde grootte van een aanval met 36 procent tot 3,85 Gbps.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond