Deel dit artikel
-

Bpost blijft overname PostNL overwegen

Het Belgische postbedrijf Bpost heeft nog altijd het plan om PostNL over te nemen. Dat bevestigde het bedrijf woensdag naar aanleiding van een gelekt document.

Bpost benadrukt dat het een intern onderzoek is en dat het niet wil zeggen dat weer een nieuw bod wordt uitgebracht. Er is ook geen nieuw overleg geweest.

In mei mislukte een poging van Bpost om PostNL over te nemen. Men wist geen overeenstemming te bereiken over de voorwaarden voor de transactie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Johan

Sedert een 4-tal jaren stuur ik om de twee maanden een pakket naar Australië. De verschillen tussen Bpost en PostNL zijn mij hierbij meermaals opgevallen. Bij Bpost betaal ik daarvoor 65 en bij PostNL 34 Euro. Bij Bpost zijn er 39 uren per week beschikbaar om het pakket te verzenden n bij PostNL 77. De kortste aflevertermijn bij Bpost was 35 dagen, bij PostNL was de langste 21 dagen.
Ik lees in de krant dat Bpost efficiënter werkt dan PostNL. Voor de consument is Bpost dubbel zo duur, doet er twee keer zo lang over om een pakket af te leveren en biedt maar de helft ‘openingsuren’ om te verzenden. Wel onvangen de aandeelhouders van Bpost -met de Belgische staat op kop- vier keer meer winst per aandeel.
Voor de consumenten van PostNL hoop ik dat het niet tot een overname komt want dan kunnen ze, net zoals ik nu doe als Belg, naar het buitenland uitwijken om tegen een aanvaardbare prijs een goede service te krijgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond