Deel dit artikel
-

‘Bpost bood twee miljard voor PostNL’

Bpost zou 2,25 miljard euro hebben geboden, oftewel 5,10 euro per aandeel, om zijn Nederlandse branchegenoot PostNL over te nemen. De overname ketste af.

Bronnen melden Het Financieele Dagblad dat de Belgen twee miljard wilde betalen in een combinatie van aandelen (70 procent) en contanten (30 procent).

De Belgische overheid zou zijn belang zien afnemen maar het zou wel een meerderheid blijven. De dominante positie van die aandeelhouder was de belangrijkste reden voor het afketsen van de overname die als fusie van gelijken zou worden verkocht.

Kenners achten de kans klein dat Bpost nog een keer achter PostNL aan gaat. Met de gesprekken gaven de Nederlanders op hun beurt het signaal aan de internationale markt af dat er over verkoop te praten valt. De eerste speculaties gaan erover dat de Engelse posterijen wel eens toenadering zouden kunnen gaan zoeken.

Voormalig minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille ontkent intussen dat hij er de oorzaak van zou zijn dat de overname is afgesprongen. Labille lekte vrijdag via de publieke zender RTBF informatie over de onderhandelingen. Daardoor moest de handel in aandelen worden stopgezet.

‘Ik zeg één zin op RTBF, in de context van een heel interview over de openbare diensten en de stakingen, en daardoor zouden de onderhandelingen zijn afgesprongen? Dat is gewoon absurd’.

Foto: Tim Green (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond