Deel dit artikel
-

Bpost brengt opnieuw bod uit op PostNL

Vervoerder bpost wil wederom een bod uitbrengen op PostNL. Dit keer ligt een bedrag van 2,5 miljard euro op tafel, 5,65 euro per aandeel. Maar PostNL is niet enthousiast.

De Raad van Bestuur heeft gisteren unaniem ingestemd met het hernieuwd en verbeterd voorstel. Men is ‘volledig overtuigd van de strategische meerwaarde van het samengaan van PostNL en bpost.’ In het licht van de huidige consolidatie in Europa is de combinatie ‘overtuigender dan ooit’.

In mei mislukten al eens onderhandelingen tussen beide bedrijven. Toen lag het bod 11 procent lager.

Volgens de Belgische zakenkrant De Tijd is er al contact geweest tussen bpost en de raad van commissarissen van PostNL. Ook de Belgische minister De Croo (Post en Telecom) en de minister Kamp (Economische Zaken) zouden elkaar al hebben gesproken.

De combinatie heeft volgens bpost als uitgangspunt een ‘fusie van gelijken’. De Belgische pakket- en postvervoer belooft continuïteit van de bestaande arbeidsvoorwaarden en sociale plannen. Met een omzet van 6 miljard euro zouden bpost en PostNL het vierde grootste postbedrijf van Europa worden.

PostNL stelde in eerste instantie ‘onaangenaam verrast’ te zijn en is vol vertrouwen over de ‘zelfstandige strategie’. CEO Herma Verhagen liet het vanochtend echter bij een diplomatiek antwoord: ‘We bestuderen het bod met onze adviseurs en zullen alle belangen van alle belanghebbenden daarbij zorgvuldig afwegen.’

PostNL maakte vanochtend zijn kwartaalresultaten bekend. De omzet bleef met 770 miljoen euro stabiel, de operationele winst verbeterde naar 27 miljoen euro. Onder de streep noteerde het bedrijf een verlies van 9 miljoen euro door de inkoop van uitstaande obligaties. Het volume pakketten steeg wederom met 12 procent, terwijl geadresseerde post met 5,9 procent daalde.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond