Deel dit artikel
-

Breedband wereldwijd gemiddeld 3Mbps

Nederland staat op de vijfde plaats in de wereldranglijst van hoogste gemiddelde internetsnelheden. Dat blijkt uit recente cijfers van Akamai. Zwitserland, Hong Kong, Japan en Zuid-Korea gaan ons voor.

Voor Nederland ligt de gemiddelde gemeten snelheid op 9,9 Mbps. Dat lijkt laag omdat kabel- en glasvezelsnelheden veel hoger zijn, maar het gemiddelde wordt vermoedelijk omlaag getrokken door tragere ADSL-verbindingen. In andere landen is de gemiddelde snelheid niet heel veel hoger. Zuid-Korea zit op 14,2 Mbps en leverde zelfs tien procent in.

De gemiddelde snelheid wereldwijd is 3 Mbps, een groei van zeventien procent vergeleken met een jaar eerder. De meeste winst wordt de komende jaar echter behaald met mobiele data. Het volume van mobiele data groeide negentien procent sinds begin 2012. Mobiele apparaten haalden in Nederland gemiddeld een lagere snelheid (1,9Mbps), maar behaalden wel een iets hogere pieksnelheid van 6,7Mpbs.

Wereldwijd blijft het aantal internetgebruikers toenemen. In het eerste kwartaal van 2013 telde Akamai 733 miljoen unieke IP4-adressen uit 243 landen of regio’s die verbinding maakten met het Akamai Intelligent Platform. Omdat een enkel IP-adres in bepaalde gevallen meerdere personen kan bedienen, schat Akamai het totale aantal unieke webgebruikers in de onderzochte periode op ruim boven het miljard.

Deel dit bericht

1 Reactie

Alifar

2e plek in Europa 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond