Deel dit artikel
-

BREIN boekt vaker successen in buitenland

Stichting BREIN weet naar eigen zeggen steeds meer successen te boeken in de bestrijding van piraterij in het buitenland.

Vorige maand wist BREIN drie illegale diensten te sluiten met verwijzingen naar onder meer ebooks. Daarop zochten de illegale aanbieders hun heil in het buitenland. BREIN wist deze aanbieders echter ook in Luxemburg en Portugal de pas af te snijden. Momenteel zijn alle drie de diensten offline en wordt het onderzoek naar de betrokken (buitenlandse) personen voortgezet.

Ook behaalde BREIN een zogenoemd ex parte bevel tegen een vanuit Turkije opererende handelaar in illegale bestanden van onder meer films en series. Op dit moment loopt nog een andere zaak tegen een vanuit Turkije werkende handelaar in Nederlandstalige e-books.

BREIN denkt dat de private handhaving buiten de landsgrenzen steeds belangrijker wordt. Het verkrijgen van strafrechtelijk onderzoek kost veel tijd, wordt niet vaak gehonoreerd en heeft een lange looptijd qua onderzoek en vervolging indien dat wel het geval is. Private handhaving biedt dan uitkomst, zeker als die buiten de rechtszaal afgehandeld kan worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond