Deel dit artikel
-

Britse Three Strikes Out-wetgeving vertraagd

Engeland wacht nog tot 2014 met het invoeren van Three Strikes Out-wetgeving. Het hooggerechtshof had eerder dit jaar de omstreden Digital Economy Act goedgekeurd, waarmee internetters die illegaal blijven downloaden na drie waarschuwingen voor bepaalde tijd kunnen worden afgesloten van het internet.

Toezichthouder Ofcom heeft nu toegegeven dat de wet langer op zich zal laten wachten dan gepland. Die moet eerst nog aan de Europese Commissie worden voorgelegd, en bovendien moet een onafhankelijke commissie de wet en de bezwaren ertegen nog behandelen. Uiteindelijk zijn het de internetproviders die de waarschuwingen moeten versturen. Die zijn niet blij met de wet omdat die ‘onnodig duur’ zou zijn.

Er zijn bovendien nogal wat juridische beren op de weg. Wat te doen als kleinkinderen het internet van hun grootvader gebruiken en stiekem downloaden?

Het uitstel betekent geen afstel, ondanks het feit dat in Frankrijk maar weinig succes is geboekt met een soortgelijke wetgeving. De harde maatregelen hadden wel effect gesorteerd, maar de omzet van de Franse muziekindustrie bleef desondanks dalen.

De Franse organisatie Hadopi, ook wel aangeduid als de internetpolitie, wordt mogelijk alweer ontmanteld. De nieuwe Franse regering ziet weinig heil meer in deze waakhond die piraterende internetgebruikers wil ontmoedigen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond