Deel dit artikel
-

Bruna groeit online drie keer sneller dan ‘de bricks’

Boekensite Bruna.nl noteerde over december 2011 een omzetgroei van 28 procent. Dat is ruim drie keer meer dan de acht procent groei bij de fysieke winkels. Bruna kreeg uit onverwachte hoek een online decemberverrassing: van de gebruikers van social media.

Over heel 2011 boekte Bruna.nl een omzetstijging van dertien procent, een groeipercentage dat op de online boekenmarkt sinds drie jaar niet meer is vertoond.

E-commercemanager Marc Tomassen over de decembercijfers: “De online omzet steeg met 28 procent ten opzichte van december 2010. De gemiddelde orderwaarde steeg met 7 procent. Hiermee was december 2011 de beste maand uit de historie van Bruna.nl. De Brunaketen als geheel groeide 7,9 procent in omzet ten opzichte van december 2010.”

Een van de verrassingen aan het einde van het jaar was de verkoop van het boek KanjerGuusje. De nieuwe e-commercebaas Tomassen: “’De verkopen van KanjerGuusje zijn geheel tot stand gekomen door de aandacht die dit boek in tweede helft van december kreeg in social media, met name op Twitter.’’

Op Twitter deed het bericht de ronde dat dit boek van over kankerpatiëntje bij Bruna te koop zou zijn. Dat was niet het geval, maar Bruna besloot het direct in de schappen op te nemen. “Dit leidde uiteindelijk een explosieve online verkoop.”

Foto: Suzette Pauwels (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Bram Koster

“De online omzet steeg met 28 procent ten opzichte van december 2011. De gemiddelde orderwaarde steeg met 7 procent. Hiermee was december 2012 de beste maand uit de historie van Bruna.nl. De Brunaketen als geheel groeide 7,9 procent in omzet ten opzichte van december 2011.”

Visionair stuk! Maar deze post was volgens mij ingepland voor januari 2013?

Redactie Emerce

Gefixed!

Bram Koster

Volgens mij moeten de 1e en 3e “december 2011” uit die paragraaf nog steeds worden aangepast naar “december 2010”?

Erwin Boogert

Jawel Bram, dat is gecorrigeerd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond