Deel dit artikel
-

Carpooling.com naar Amerika, partnert met Uber

De Europese ritdeeldienst Carpooling.com, vooral gericht op langere afstanden, gaat zijn diensten aanbieden in Amerika. Voor de eerste en laatste ritjes in een stad werkt het samen met Uber.

Bijna anderhalf miljoen mensen vinden, volgens Carpooling, iedere maand een bestuurder die hen van de ene naar de andere stad willen brengen. Dat is voornamelijk in Duitsland, maar daar komt verandering in nu het bedrijf zijn diensten ook op de Amerikaanse markt aanbiedt.

De ondertussen meer dan tien jaar oude vervoersdienst maakte dat gisteren bekend.

Gebruikers kunnen aangeven wanneer ze van de ene naar de andere stad willen reizen, of zelf toch al rijden, en kunnen via de site en app reisgezellen vinden om de rit en de kosten te delen.

Hoe Carpooling het belangrijkste aspect van zijn uitrol, de marketing, aanpakt is nog niet bekend. Het zal in ieder geval meeliften op de naamsbekendheid van zijn partner Uber. Binnen de Amerikaanse samenwerking zal Uber passagiers naar het vertrekpunt van de bestuurder brengen en hen in de stad van bestemming afhalen op het eindpunt. Daar vandaan wordt de passagier naar zijn finale bestemming gebracht.

Carpooling werkt met groeigeld van automaker Daimler en van Earlybird Venture Capital.

Foto: US Army (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond