Deel dit artikel
-

CEO Booking.com en Priceline Group stapt op

De topman van online reisbedrijf Priceline Group en Booking.com, Darren Huston, stapt op vanwege een liefdesaffaire met een medewerker. Gillian Tans wordt per direct gepromoveerd tot algemeen directeur van Booking.com.

Priceline maakte het nieuws zojuist voor de opening van de Amerikaanse beursdag bekend. Huston, opvolger van Kees Koolen als Bookingbaas, had een verhouding met iemand die niet onder zijn directe gezag viel. De relatie was echter tegen interne bedrijfsrichtlijnen en past niet bij het ‘executive gedrag’.

De persverklaring is verder vrij sumier. De functie van CEO Priceline Group wordt tijdelijk waargenomen door voorzitter Jeffery Boyd. Zodra er een opvolger van Huston is gevonden, staat Boyd hem of haar zijn zetel af.

Gillian Tans was tot gisteren chief operating officer (COO), operationeel eindverantwoordelijk, van Booking.com.

Het aandeel Priceline noteert op de Amerikaanse beurs nog geen procent lager op het nieuws.

Deel dit bericht

3 Reacties

Rob H

Kleine correctie, Darren was geen zestien jaar maar iets meer dan 4 jaar actief bij Priceline.

Paul Haarman

Blijkbaar was men erg tevreden over de resultaten van Darren. Ik kan me niet voorstellen dat liefde op het werk een reden voor vertrek moet zijn, interne politiek lijkt me waarschijnlijker. Misschien de volgende keer een robot als CEO nemen.

Erwin Boogert

Tx Rob. Die zestien jaar hadden idd betrekking op Boyd, niet op Huston (bio op Business Insider van 2012: http://goo.gl/zXlfSr).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond