Deel dit artikel
-

CES: Het gaat toch nog goed komen met Windows Phone

Misschien komt het toch nog goed met de Windows Phone van Microsoft. Morgan Stanley houdt rekening met 37 miljoen geleverde exemplaren in 2012 en 64 miljoen in 2013.

Nokia toonde deze week op CES in Las Vegas zijn nieuwste Lumia 900, een mobiele telefoon die Windows Phone als systeemsoftware heeft. Tot dusverre heeft Microsoft grote moeite gehad om Windows Phone in de markt te zetten. In zeer korte tijd heeft de markt voor mobiele telefoons zich namelijk geëvolueerd rond platforms en minder rond hardware, met iOS (Apple) en Android (Google) als belangrijkste exponenten.

Standaardisatie is door de komst van mobiele applicaties cruciaal geworden. Per slot van rekening willen ontwikkelaars niet voor tien verschillende systemen programmeren. Partijen die daarin niet willen meegaan, lijken nu aan de verliezende hand. Sterker nog: de mobieltjesmarkt is in tijden niet zo turbulent geweest.

De grootste gok nam Nokia. Het Finse bedrijf ging eerder in zee met Microsoft voor Windows Phone 7. Nokia deed dat naar eigen zeggen om zich beter te kunnen onderscheiden van het alsmaar uitdijende Android-kamp, maar geld speelde de belangrijkste rol: Microsoft wil Windows Phone 7 zo graag in de markt hebben dat Nokia 1 miljard dollar van Microsoft cadeau heeft gekregen. Inmiddels heeft ook HTC zich aangesloten bij het Windows Phone-kamp. Wanneer HTC wordt meegerekend, gaat het om 43 miljoen geleverde mobiele telefoons dit jaar en 74 miljoen volgend jaar.

Met dergelijke groeicijfers zou Windows Phone wel eens het derde belangrijke mobiele platform kunnen worden. Symbian is overigens nog veruit het meeste gebruikte mobiele OS op internet, volgens cijfers van Statcounter. Daarna volgen iOS (Apple) en Android.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond