Deel dit artikel
-

CES: TomTom sluit deal met Samsung

De aandelen van TomTom zijn vandaag fors in waarde gestegen dankzij een overeenkomst die het navigatiebedrijf tekende met Samsung. De Nederlanders gaan software leveren voor de smartphones van de Zuid-Koraanse onderneming.

Analisten zijn positief over deze ontwikkeling, omdat TomTom steeds meer terrein verliest met zijn navigatiekastjes die aan de autoruit worden bevestigd. De TomTom software is bedoeld voor de Wave 3.

TomTom demonstreerde op CES in Las Vegas de nieuwste versie (v1.10) van de TomTom-app voor iPhone en iPad. Opvallend daaraan is de nauwe integratie met Facebook en Twitter. Gebruikers navigeren hierdoor eenvoudiger dan ooit naar vrienden, locaties en evenementen, stelt het bedrijf.

De TomTom-app voor iPhone en iPad is de eerste mobiele applicatie die sociale netwerken gebruikt als bron voor turn-by-turn navigatie. De app rekent automatisch routes uit op basis van informatie van bijvoorbeeld Facebook-evenementen, -locaties en -vrienden. Bestuurders kunnen met de app ook hun bestemming en aankomsttijd delen via Twitter, Facebook, e-mail en sms.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond