Deel dit artikel
-

Chinese webwinkels komen naar Nederland

Komende maanden steken zeker tien nieuwe webwinkels uit China in Nederland de kop op met lokaal vertaalde sites. Prijs is hun belangrijkste concurrentiemiddel.

Dat verwacht Jacco Bouw van e-mailspecialist Webpower althans. In een interview met de Volkskrant zegt de ondernemer met jaren China-ervaring dat zij voor hevige prijsconcurrentie zullen zorgen.

Prijs is naast een gelokaliseerde site vooralsnog een van de weinig onderscheidende factoren die die winkels kunnen bieden. Zeker als ze vanuit China leveren en servicen winnen ze het qua snelheid en klantgerichtheid niet van Nederlandse webwinkels.

De krant noemt twee voorbeelden van Chinese winkels die onlangs in Nederland de deuren openden: Lightinthebox en DealExtreme. Zijn zijn ook actief in gebieden waar Duits, Engels, Frans en Spaans wordt gesproken.

Lightinthebox rekent geen verzendkosten voor buitenlandse orders. Daar staat wel tegenover dat de consument gemiddeld een week moet wachten tot zijn bestelling wordt afgeleverd. Geen van beide genoemde partijen gebruikt social media voor klantenservice.

Foto: Mo Riza (cc)

Deel dit bericht

7 Reacties

Christian

Let er bij bestellingen bij bijvoorbeeld Lightinthebox op dat je de douanekosten moet betalen bij aflevering en dat wanneer iets niet past, er niet het Nederlandse retourbeleid geldt. De artikelen moeten dan terug naar China en het bedrijf staat daar ingeschreven. Goed dus de voorwaarden doorlezen vooraf doorlezen :).

Erwin Boogert

Goede aanvulling, Christian. Dankjewel.

Rob van Bergen

Genoemde partijen hebben inmiddels ook ervaring op de Nederlandse affiliatemarkt. Alibaba.com kunnen we sinds gister toevoegen aan dit rijtje. Bij Alibaba.com wordt er een leadvergoeding gegeven wanneer contact gezocht wordt met één van de miljoenen leveranciers die zaken doen via dit immense handelsplatform.

Kimbell Blauw

Er is zeker ruimte voor dit soort partijen, zolang er prijsbewuste Nederlanders zijn zie ik mogelijkheden voor deze aanbieders.

Er zijn genoeg segmenten te bedenken die service, sociale aanwezigheid en het gemakkelijk retourneren erg belangrijk vinden maar significant deel van Nederland is vooral prijsbewust en wil zoveel mogelijk waarde qua eindproduct en is hierbij bereid in te leveren op service.

De webshops die hierin middelen maar daardoor geen identiteit hebben van zichzelf verliezen het dan toch vaak sneller.

dashcam-specialist.nl

Vaak is het ook zo dat de producten er verschillen van de foto’s die je ziet.
Dan koop je iets wat je niet heb gekocht.
Ook dan wil je het graag normaal terug kunnen sturen.
En daar wordt best moeilijk over gedaan bij dit soort aanbieders.
Alibaba is leuk alleen als je daar 1 keer een mail stuurt krijg je van wild vreemde een mail, En dat houd niet op.
En stop zetten is er niet bij mist je je Email verandert.
Ook producten die je alleen maar bekijkt krijg je na een mail voor een ander, Ook ineens mail van diegene die je alleen maar heb bekeken.
Bij Alibaba zitten ook heel veel nep bedrijven.
Iedereen kan zich daar gewoon inschrijven en mooie producten neer zetten.
Dit zijn net de producten waar veel na gekeken worden.
En ja dan koop je een kat in de zak alleen krijg je niet eens de zak.

Probeer dan maar is je geld terug te krijgen.
ik ken nog steeds niemand die even naar China gaat om die bewuste handelaar op te zoeken en zijn geld terug te vragen.
Telefoon nummers kloppen niet, Adressen staan er meestal niet goed bij en staan ze er bij woont er heel iemand anders.
Worden hele mooie bedrijfsfoto’s bij geplaatst alleen als je verder gaat zoeken kom je die foto’s vaker tegen.
Nee ik denk niet dat er veel kopen en het risico nemen niets of heel wat anders te krijgen.
Dan kan de prijs nog zo leuk zijn.
Maar de gevolgen kunnen duurder uit pakken.

Jan Teunissen

@Christian Invoerrechten zijn vanaf een bepaald bedrag altijd te betalen bij importen uit niet EU landen.
De kosten van alles gratis zoals bij Zalando bedragen bij veel producten 50% en meer van de VK prijs. Dit betaal je dus mee of je er gebruik van maakt of niet. Bij de chinese aanbieders betaal je hiervoor niet vandaar de prijsverschillen, je beslist zelf wat voor jou belangrijk is.
@dashcam-specialist.nl als je weer contact opneemt met een alibaba aanbieder vink dan niet aan dat je nog meer aanbiedingen wilt hebben , dan krijg je ook geen emails.
Alibaba is ondertussen een platform vergelijkbaar met marktplaats, miljoenen afgestudeerde en werkloze studenten zijn ” agent ” van een of meerdere bedrijven en bieden de producten aan op Alibaba. Als bedrijf heb je de mogelijkheid op producenten te zoeken om de door jou genoemde risiko’s uit te schkelen. Bij andere aanbieders is het risiko zo groot als bij kopen op marktplaats, anoniem en geen garanties , voor consumenten dus niet aan te bevelen.

Gerlof

Mooi artikel, mijn inziens is er ook een grote toekomst voor deze chineze webwinkels in Nederland. Je moet inderdaad zeker kijken wat de eventuele dounakosten zijn. Wat ook belangrijk is is dat je weet welke site betrouwbaar is en welk product goed is. @compareimports.com kan je zien welke site betrouwbaar is en wat andere van het product vinden.
veel websites verkopen dezelfde producten maar hanteren andere prijzen. Ook dit kan je op http://www.compareimports.com bekijken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond