Deel dit artikel
-

Cijfers Apple stellen beleggers teleur

De koers van het aandeel Apple daalde zojuist vijf procent na voor beleggers tegenvallende cijfers van Apple. Het bedrijf realiseerde over het afgelopen kwartaal een omzet van 35 miljard dollar, terwijl analisten hadden gerekend op 37,22 miljard dollar.

Vergeleken met een jaar geleden is er nog steeds sprake van forse groei. Toen noteerde Apple een omzet van 28,6 miljard dollar en een nettowinst van 7,3 miljard. De winst komt nu uit op 8,8 miljard dollar.

Twee kwartalen lang wist Apple analisten te verrassen met zeer hoge omzet- en winstcijfers, voor het eerst duikt Apple onder de hooggespannen verwachtingen. Apple houdt bovendien rekening met een lagere omzet voor het nog lopende kwartaal. Niet 35, maar 34 miljard dollar.

Apple verkocht  in het afgelopen kwartaal 26 miljoen iPhones, naast 17 miljoen iPads, 4 miljoen Macs en 6,8 miljoen iPods. Bij de iPad gaat het om een groei van 84 procent vergeleken met het jaar ervoor. Daarmee werd een record gebroken, aldus CEO Tim Cook.

Woensdag 25 juli stelt Apple trouwens, geheel naar verwachting, zijn nieuwe OS Mountain Lion beschikbaar, ruim voor Windows 8 van Microsoft. De software kan voor 19,99 dollar alleen via de App Store worden gekocht.

Deel dit bericht

1 Reactie

Simon De Vries

Lol, en apple nu? Nu is apple een van de grootste Amerikaanse bedrijven met de meeste winst. Die daling zal niet snel meer komen, geloof mij maar. Sowieso vind ik apple wel overpriced. Beetje onzin bedrijf met goede marketting. Ookwel hier te lezen: http://www.jekan.nl/iphone-5-hype/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond