Deel dit artikel
-

Clansman weer volledig in handen oprichters

De oprichters van online marketingbedrijf Clansman kopen investeerder Shoreside Beheer uit en krijgen de onderneming weer volledig in eigen handen.

“Afgelopen vrijdag was het rond, het einde van een traject van ongeveer een jaar”, zegt Jeroen Ligthart die, samen met compagnon Vincent Heidinga, Clansman oprichtte.

Shoreside Beheer verstrekte in 2008 kapitaal om Clansman te helpen groeien. Vanaf 2011 was het in staat om zich uit eigen middelen te financieren. Hiermee veranderde ook de rol van de investeerder.

“Bij het bepalen van de lange termijn strategie werd duidelijk dat de agenda’s van investeerder en ondernemers niet meer overeenkwamen. We hebben nu meer ruimte om te investeren en reserveren”.

Tot de uitkoop hadden de twee oprichters en de financier elk een derde van de aandelen. Shoreside had echter twee derde van het stemrecht, wat zich vertaalde in een stringent dividendbeleid. Overtollige financiële middelen werden omgezet in dividend en gingen niet in het bedrijf.

Ligthart bevindt zich met Clansman op het interessante snijvlak van performance based marketing en offline retail. Hij helpt retailers om hun offline klanten zich online te laten registreren. Mits goed uitgevoerd, kan dat het begin zijn van een digitale communicatierelatie per e-mail.

Deze techniek werd in het begin enkel bij Nederlandse ketens ingezet, maar vindt nu zijn weg naar de buitenlandse filialen van bedrijven als Hunkemöller en C&A. Clansman werd via die route actief in België en Duitsland. Ligthart oriënteert zich nu op de Scandinavische markt.

“Mogelijk breiden we uit richting loyalty, het stuk na de conversie van off- naar online. Daarnaast zien we kansen in zaken als NFC en iBeacons. Dat zijn naast de kaarten, tassen en kassabonnen die we nu gebruiken nieuwe technieken om in contact te komen met winkelend publiek.”

Foto: Pascal Maramis (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond