Deel dit artikel
-

CM groeit tot 70 miljoen in 2015

Telecombedrijf CM uit Breda heeft de omzet in 2015 met zeventien procent zien stijgen tot zeventig miljoen euro.

Dat blijkt uit de kerncijfers die de internationale speler op de SMS- en messagingmarkt publiceert. De bruto marge over het jaar bedraagt zestien miljoen euro.

Met zijn traditionele business bouwde CM zijn technische bereik verder uit met onder meer directe connecties in China, Vietnam en Brazilië. Hierdoor kunnen klanten van het bedrijf, waaronder multinationals en pure play internetbedrijven, ook in die landen snel berichten afleveren. Bijvoorbeeld serviceberichten of toegangsinformatie.

Terugkijkend zien directeur Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers dat ze ook fundamenten voor verdere internationale groei in hun portfolio hebben gebouwd. De SMS-activiteiten zijn verbreed met hybride messaging, waaronder bijvoorbeeld Whatsapp-berichten vallen en de combinatie van (non-)encrypted push.

Maar ook de oprichting van de eigen payment service provider CM Payments biedt toegang tot nieuwe markten, online handel.

Daarnaast werden kantoren geopend in Amsterdam, Parijs, Duitsland en Engeland om de internationale klanten lokaal te bedienen.

Het personeelsbestand groeide met 37 man tot 170. Zij bedienen twintigduizend klanten.

Foto: Jim Pennucci (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond