Deel dit artikel
-

Computerwinkelketen Paradigit failliet, webwinkel blijft open

De Eindhovense computerwinkelketen Paradigit, die plannen had om 22 shop-in-shops in V&D vestigingen te openen, is dinsdag failliet verklaard. De keten noemt de ‘aanhoudende malaise in de retailmarkt’ als belangrijkste oorzaak.

Het faillissement geldt voor twaalf winkels en de vijf shop-in-shops bij V&D. De winkel aan de Beemdstraat in Eindhoven is de grootste vestiging van de keten. Ook het distributiecentrum PDC in Eindhoven valt onder het faillissement. In totaal komen 208 medewerkers op straat te staan. Men hoopt op een doorstart.

De webwinkel Paradigit.nl blijft open, omdat dit een zelfstandig bedrijf is. Op de site valt te lezen dat Paradigit ‘verder gaat als webwinkel’.

De keten sloot vorig jaar tien van de 22 vestigingen, maar zag in december toch weer mogelijkheden voor een nieuwe formule binnen V&D. Door het faillissement van V&D leek daar niets meer van terecht te komen.

Winkels voor consumentenelektronica hebben het zwaar. Fotozaak Klein ging ook al failliet, en ook voor Dixons en iCentre is de toekomst niet zeker.

Deel dit bericht

4 Reacties

Pieter

Zat er al heel dik aan te komen. Hoge kosten, maar totaal niet onderscheidend. Wie wordt de volgende? Informatique? CD-Romland? 4Launch? Correct?

Denk dat al die winkels over 5 jaar niet meer bestaan.

Stefan

Heel jammer dit. Mijn laatste 2 pc’s heb ik daar zelf samengesteld. Volgens mij zijn er niet meer zoveel waar dat kan na vandaag…

Barry

Stefan het is vrij eenvoudig om zelf een computer te bouwen en daarnaast zijn er zat online aanbieders die dit doen.

bert

Hoofdschuldige is Intel. Die vertikken het om normale nieuwe processors te maken. Sinds 2011 staat Moore qua verdubbeling transistors/euro stil (wordt wel kleiner, maar niet meer voor je geld). Tja, en waar koop je dan een nieuwe computer voor? Om net zo snelle bak als je vijf jaar oude Sandy Bridge te hebben die enkel zuiniger is.
Intel: stop met hobbyen met GPU’s en kom gewoon met 6-8 cores/12-16 threads in de consumentenhoek en zorg dat we weer iets te kopen hebben.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond