Deel dit artikel
-

Concurrent Slack voorspoedig naar de beurs

Het bedrijf Atlassian ging gisteren in Amerika naar de beurs en stond einde dag 32 procent hoger. Voor de voortekenen voor vandaag zijn positief. In Nederland rekent het onder meer Telfort en PostNL tot zijn klantenkring.

De naam Atlassian zal veel gebruikers van hun software weinig zeggen. Zij openen dagelijks immers tools als HipChat, Jira en Bitbucket. HipChat staat vaak op de shortlist van bedrijven die een chatsysteem zoeken. Op datzelfde lijstje staat dan ook Slack. Softwareontwikkelaars zijn ook bekend met Jira, Bitbucket en SourceTree.

De maker van deze software ging gisteren in New York naar de beurs. Het aandeel steeg van de openingskoers 21 dollar naar 27,78 bij sluiting. Een positieve ontvangst van de onderneming waarvoor oprichters Scott Farquhar and Mike Cannon-Brookes nooit venture capital ophaalden. Ze financierden de ontwikkeling en groei uit eigen middelen.

In Nederland zijn er een paar bedrijven die software van Atlassian implementeren. Incentro uit Rotterdam is sinds kort partner. “We leveren niet enkel de software, maar ook de hele service er omheen richting de organisatie”, aldus Edwin van der Geest. “Onder hen bijvoorbeeld PostNL, Telfort en Univé.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond