Deel dit artikel
-

Consument wil logo voor veilig en betrouwbaar gokken

De Nederlandse consument wil een logo waaraan die veilig en betrouwbaar online kansspelaanbod kan herkennen. Dat valt op te maken uit het onderzoek Consumentengedrag online legale en illegale kansspelen dat in opdracht van de Kansspelautoriteit is uitgevoerd.

De toezichthouder op de gokbranche vindt dat een dergelijk logo er moet komen en bekijkt op welke wijze dit gerealiseerd kan worden.

De consument geeft ook aan dat er veel behoefte is aan een vergelijkingswebsite, waarop ervaringen over verschillende aanbieders van kansspelen kunnen worden uitgewisseld.

Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd door SEO Economisch Onderzoek, blijkt dat er meer factoren zijn die van invloed zijn op de beslissing van consumenten om voor een bepaalde aanbieder te kiezen. Zo kiezen consumenten sneller voor een aanbieder met een Nederlandstalige website en voor een website waarbij de aanbieder de kansspelbelasting afdraagt.

De voorgestelde wettelijke maatregel om een aanbieder te verplichten informatie over speeltijd en saldo op de spelersrekening in beeld te brengen, wordt door consumenten positief gewaardeerd. Nederlandse spelers van online bingo, roulette en fruitautomaten willen zich liever niet identificeren, al geven pokerspelers aan hier minder moeite mee te hebben. Identificeren is een verplichting vanuit de wet.

Het aanbod van meerdere online kansspelen per aanbieder wordt positief gewaardeerd. Een verplicht spelersprofiel wordt eveneens positief gewaardeerd, maar heeft van de onderzochte kenmerken van online kansspelen het kleinste effect.

Het gebruik van een vergunningslogo door aanbieders van online kansspelen in het buitenland is gebruikelijk. Een klik op het logo brengt de gokker naar de website van de betreffende autoriteit van dat land, al dan niet op een pagina met overzicht van vergunninghouders.

Online kansspelen zijn momenteel verboden en daarmee illegaal in Nederland. Het wetsvoorstel kansspelen op afstand da nu bij de Tweede Kamer ligt, reguleert online kansspelen en creëert de basis voor een vergunningstelsel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond