Deel dit artikel
-

Consumentenbond: apps op slimme televisies snel verouderd

De Consumentenbond constateert dat apps voor slimme televisies te snel verouderd raken. Consumenten met een oudere Philips smart-tv kunnen bijvoorbeeld geen RTL-programma’s meer terugkijken doordat Philips met andere software is gaan werken.

Sommige LG- en Sony-tv’s missen inmiddels de YouTube-app en Samsung-tv’s verliezen binnenkort de Skype-app.

Fabrikanten maken op hun websites een goede sier met allerlei apps op hun dure smart-tv’s. Maar als de Consumentenbond aan de tv-fabrikanten vraagt naar de ondersteuning van die apps, blijkt dat geen van de fabrikanten de garantie geeft dat apps in elk geval voor een bepaalde periode zullen werken.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Graag meer monitoren: TV’s zonder SOC aan boord. Gewoon 2-3 inputs, goed contrast (VA paneel), multisync (native 60/50/30/25/23.976Hz support), auto-power-off bij geen signaal, en auto-input selectie. Misschien nog automatische helderheids/wittoon aanpassing, maar dan is het smart meer dan voldoende.

G. Bulten

Beste is om de beeldweergave (monitor) functie te scheiden van de snel ontwikkelende apps. De monitor kan inmiddels langer mee (innovatie minder vaak reden deze grote investering opnieuw te doen) terwijl de apps over elkaar heen buitelen. Die in een apart kastje met HDMI uit zodat die vaak vervangen kan worden. Denk Raspberry PI, Apple TV en ChromeCast.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond