Deel dit artikel
-

Consumentenbond wil maatregelen voor snel internet

De Consumentenbond wil dat de Tweede Kamer maatregelen neemt om het aanbod van snel internet te bevorderen. De Consumentenbond vindt dat er nu te weinig keuze is door gebrek aan concurrentie, te gesloten netwerken en het ontbreken van ‘openheid’-eisen voor nieuwe netwerken.

De Consumentenbond krijgt signalen van consumenten dat ze niet kunnen kiezen voor een andere aanbieder met snel internet of dat zij helemaal geen snel internet hebben. Ook uit onderzoek van Stratix, dat in juni 2015 in opdracht van de Consumentenbond is uitgevoerd, blijkt dat slechts 23 procent van de Nederlanders voor snel internet (tenminste 30 Mbps) kan kiezen uit drie of meer providers. De Consumentenbond voert daarom de campagne: Meer keuze snel internet!

In aanloop naar het Algemeen Overleg Telecom gisteren pleitte de Consumentenbond voor een aantal maatregelen, zoals een evaluatie van de open netwerken in Harderwijk en Waalre. In Harderwijk hebben consumenten keuze uit minimaal zwes aanbieders van snel internet.

De bond wil ook een toegangsplicht voor netwerkbeheerders, zodat ‘derde’ aanbieders diensten aan kunnen bieden op bestaande of nieuwe netwerken. Ook moet er een nieuwe manier van monitoring van het huidig aanbod komen, waarbij wordt uitgegaan van de werkelijke keuze voor consumenten en dus de daadwerkelijk geleverde snelheid op alle verschillende adressen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond