Deel dit artikel
-

Coolblue neemt concurrent Direqt over

Coolblue, het bedrijf achter webwinkels als PDAshop.nl, Digicamshop.nl en Smartphoneshop.nl, heeft de bedrijfsactiviteiten van branchegenoot Direqt overgenomen. Het is de eerste keer dat het Rotterdamse e-commercebedrijf een overname doet. Hoeveel Coolblue voor Direqt betaald heeft, is niet bekendgemaakt.

Dat Coolblue de overname doet, wijst volgens directeur Pieter Zwart van Coolblue niet noodzakelijkerwijs op verdergaande consolidatie in de sector. De overname past volgens Coolblue binnen de strategie om haar leidende positie in het marktsegment waarbinnen het actief is verder te versterken. Het eveneens in Rotterdam gevestigde Direqt heeft 11 medewerkers in dienst en verkoopt consumentenelektronica via internet. Het is net als Coolblue actief in Nederland en België.

De sites van Direqt – pda.direqt.nl, mp3.direqt.nl, smartphone.direqt.nl, accu.direqt.nl en geheugen.direqt.nl – blijven voorlopig onder dezelfde naam opereren. De logistieke afhandeling en de helpdesk zullen worden geïntegreerd in de bedrijfsactiviteiten van Coolblue.

“De productgeoriënteerde sites sluiten naadloos aan op de filosofie van Coolblue”, zegt Pieter Zwart, oprichter en directeur van Coolblue. “Deze overname is een logische stap om ons marktaandeel in Nederland en België verder uit te bouwen. Daarnaast realiseren we aanzienlijke schaalvoordelen en biedt de technische knowhow van Direqt ons de mogelijkheid sneller op nieuwe ontwikkelingen in te spelen”, aldus Zwart.

Joost Nauta, oprichter en directeur van Direqt: “Aansluiting bij Coolblue biedt ons de mogelijkheid krachten te bundelen op het gebied van inkoop, marketing en ict. Met onze gezamenlijke expertise en ervaring profiteren we van een krachtige positie in de markt. Hiermee kunnen we nog meer klanten bereiken in binnen- en buitenland.”  Nauta wordt binnen Coolblue voorlopig verantwoordelijk voor het integreren van de bedrijfsprocessen van beide ondernemingen.

Coolblue heeft 13 webwinkels in Nederland en België en is sinds de oprichting in 1999 winstgevend. Het bedrijf behaalde in het eerste halfjaar van 2005 een omzet van 14,7 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond