Deel dit artikel
-

Coupons.com naar de beurs voor 100 miljoen

De Amerikaanse kortingsbonnensite Coupons.com gaat naar de beurs om 100 miljoen dollar op te halen. Digitale coupons genieten nog steeds tientallen procenten groei aan belangstelling.

Documenten bij de beurswaakhond SEC laten zien dat Coupons.com in de loop van het jaar een deel van zijn aandelen op de openbare markt wil brengen.

Het geld wordt gebruikt om het werkkapitaal te vergroten en voor andere algemene zaken.

Coupons.com is een grote couponsite in de V.S., opgericht in 1998. Rond de tweeduizend merken en dertigduizend sitebeheerders (affiliates) zetten de site in om producten te promoten en het crosschannelgedrag van hun klanten te volgen. Immers, de site wordt gebruikt om bonnen digitaal te verspreiden en om ze in de fysieke winkels te laten omwisselen. Op die manier realiseerde de site naar eigen zeggen voor dertienhonderd miljard dollar aan handel.

De kortingssite verdient geld iedere keer dat een consument een kortingsbon downloadt.

Met de recente overname van Yub.com maakt Coupons.com de koppeling tussen de fysieke en digitale wereld eenvoudiger. Gebruikers gebruiken de app om papieren coupons eenvoudig aan hun online account toe te voegen. Wanneer ze in een winkel staan, hoeven ze enkel te betalen met hun bankpasje om automatisch de kortingsbon in te wisselen. Daar komt geen app meer bij aan te pas.

Coupons Inc. noteerde over de eerste negen maanden van 2013 een omzet van 115 miljoen dollar, een toename van 51 procent. Het verlies groeide van dertig tot vijftig miljoen dollar.

Foto: osseous (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Jochem Vroom

Bedankt voor dit bericht. S-1 filings zijn de mooiste bronnen van informatie over concurrenten. Die van Retailmenot eerder was ook een goudmijn aan info!

” Het geld wordt gebruikt om het werkkapitaal te vergroten en voor andere algemene zaken. ”

Ps. die algemene zaken zijn over het algemeen het verrijken van de aandeelhouders & de partijen die het aandeel introduceren.

Erwin Boogert

Zo stellig wilde ik het nou net niet brengen, maar natuurlijk is dit een goede gelegenheid voor een exit van aandeelhouders.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond