Deel dit artikel
-

Datacentersector moet vergroenen

Verdere samenwerking binnen de gehele IT-sector van belang om de datacentersector verder te vergroenen. Dat zeggen de Dutch Datacenter Association (DDA), Green IT Amsterdam en Nederland ICT naar aanleiding van het Dutch Datacenter Report on Green IT 2015.

Het rapport is op 24 november 2015 gepresenteerd tijdens het Green IT Leaders Live 2015 Event op het hoofdkantoor van Dell in Amsterdam.

Voor de datacentersector is energie-efficiëntie van strategisch belang voor de concurrentiepositie, zowel op nationaal als internationaal niveau. Datacenters nemen daarmee ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om efficiënt met energie om te gaan en te verduurzamen.

Focus op een verdere verbetering van de energie-efficiëntie blijft voor de datacentersector van groot belang, vinden de betrokken partijen. ‘We zien de focus de komende jaren steeds meer verschuiven naar de gehele keten. Die ketenbenadering op het gebied van Green IT betekent onder andere aandacht voor groene software en de rol van clouddiensten.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond