Deel dit artikel
-

‘Datingsites schimmig over kosten’ (update)

Datingwebsites zijn vaak onduidelijk over de kosten van een abonnement en de regels omtrent opzeggen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Van de tien onderzochte websites melden er 3 pas abonnementsprijzen na registratie en bij nog eens 3 is het flink zoeken naar de prijzen.

Ook het opzeggen van een abonnement leidt geregeld tot problemen, omdat de optie van stilzwijgende verlenging snel over het hoofd te zien is.

Alleen E-matching meldt hun tarief direct op de homepage, bij anderen moeten consumenten doorklikken naar ‘prijzen’ of het onduidelijke ‘over ons’. Parship toont alleen de maandprijs bij een 2-jarig abonnement (24,90 euro), terwijl  die bij een half jaar-abonnement bijna het dubbele is. Lexa noemt helemaal geen prijzen, totdat  consumenten zich hebben ingeschreven. Ook bij 50Plusmatch, Relatieplanet en Paiq moeten consumenten veel klikken om de kosten te achterhalen.

Verder verlengen bijna alle sites het abonnement stilzwijgend en ze zijn daar niet bijzonder duidelijk over.

De Consumentenbond heeft tweezijdige voorwaarden opgesteld met een aantal grote datingsites. Deze sites hanteren het ‘Keurmerk Veilig Daten’. Uit het onderzoek blijkt echter dat ook deze websites niet uitblinken in helderheid. De Consumentenbond gaat de betreffende datingsites hier op aanspreken.

De bij het Keurmerk Veilig Daten aangesloten datingsites laten weten  transparanter te willen zijn over de kosten van hun abonnement. De datingsites streven ernaar om op zo kort mogelijke termijn deze informatie voortaan op hun homepage te verstrekken.

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Vind de prijzen sowieso wat hoog voor iets wat vaker niet meer dan een ‘profielensite’ is, en soms wat matching ertussen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond