Deel dit artikel
-

Deloitte demonstreert blockchaintechnologie met Facebook Messenger

Deloitte heeft een consumententoepassing van blockchain ontwikkeld die gebruik maakt van de Facebook Messenger chatbot die Facebook twee weken geleden lanceerde. Het bedrijf heeft een applicatie ontwikkeld waarmee garantiebewijzen veilig en gemakkelijk opgeslagen kunnen worden op de blockchain via Facebook Messenger.

Veel consumenten raken aankoopbonnetjes en garantiebewijzen kwijt, ze worden onleesbaar of ze vormen een probleem tijdens het aan- of verkopen van tweedehands producten. De door Deloitte gebouwde toepassing lost dit op door garantiebewijzen op te slaan op de blockchain. Ook kunnen er extra diensten aan gekoppeld worden, zoals bijvoorbeeld productverzekeringen.

Dankzij een bestaand kanaal als Facebook Messenger Chatbot hoeft er geen speciale app voor gedownload te worden.

Deel dit bericht

6 Reacties

Guus

Het wordt gebracht alsof de Blockchain toepassing hier het probleem oplost. Traditionele opslag voldoet hiervoor net zo goed. Lost het gestelde probleem ook op.

Adriaan

Ik ben het met Guus eens. Het valt me op dat wel vaker naar blockchain wordt gekeken voor toepassingen die prima en soms zelfs beter centraal opgelost kunnen worden. De consultanten van Deloitte hadden beter een voorbeeld kunnen bedenken die toepasselijker was geweest als hun doel was meer als autoriteit over te komen. 😉

John

Heren, het is maar een demoprojectje, niet een product dat met veel poeha in de markt wordt gezet. Wat is er op tegen om te experimenteren?

Jan van Ingen

Het gebruik van blockchaintechnologie binnen messenger apps ontsluit toepassingen waar identificatie, authenticiteit en onherroepelijkheid van trabsacties essentieel is. Denk aan kaartjes voor concerten in je messenger, betaald door jou en niet door te verkopen aan anderen. Zeer klantvriendelijk (messenger threads) en veilig (blockchain).

PaulR

@Guus, @Adriaan, om maar met een heel flauw voorbeeld te komen: toen de auto werd geintroduceerd zeiden mensen dat ook. We hebben toch paarden?

Dit soort vingeroefeningen zijn slechts een opmaat voor wat er mogelijk is met de blockchain. Traditionele opslag lost ook heel veel níet op. De belangrijkste: iemand anders is ‘virtuele eigenaar’ eigenaar van jouw data en heeft je daarmee in de tang.

Hans Schipperijn

Is er een URL waar we deze chatbot in actie kunnen zien? Ik ben zelf als developer ook wat aan het experimenteren met de FB Messenger bot maar het niveau valt me tegen. Net als bij alle andere hypes in de AI revival de laatste maanden. De bot klinkt nog regelmatig als ‘malle pietje’ als het hem te veel wordt. Ook is het vaak sneller om met een paar muisklikken een bestelling te doen dan dat je een heel gesprek met een domme robot moet gaan voeren om duidelijk te maken wat je zoekt. AI is nog steeds niet van ‘human’ niveau en ik twijfel of we daar ooit gaan komen. Wel leuk speelgoed natuurlijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond