Deel dit artikel
-

DHL Express investeert 8,5 miljoen in nieuw Service Center in Breda

DHL Express heeft op het recent geopende bedrijventerrein Ritmeesterpark aan de A16 in Breda een nieuw Service Center geopend. Van daaruit wordt West-Brabant en het gebied ten zuiden van Rotterdam inclusief Zeeland bediend voor internationale expreszendingen.

De vestiging op het Rithmeesterpark werd vrijdag in het bijzijn van klanten en relaties uit de regio geopend door burgemeester Depla van Breda en Ronald Leunisse, algemeen directeur van DHL Express in Nederland.

In de nieuwe vestiging zijn alle expresactiviteiten ondergebracht. Eerder gebeurde dat vanuit Roosendaal, waar overigens andere DHL-onderdelen gewoon gehuisvest blijven.

Het Service Center, zoals de sorteercentra van DHL Express worden genoemd, beslaat zo’n 4.000 vierkante meter loods en kantoor. Met 700 zonnepanelen wekt het Service Center ruim 80 procent van de benodigde stroom zelf op. Het gebouw vormt de uitvalsbasis voor 130 medewerkers die met zo’n 35 bestelwagens, vrachtwagens en een Parcycle (speciale bakfiets voor de binnenstad).

Het nieuwe Service Center huisvest ook een shop waar klanten en particulieren hun zendingen zelf kunnen afleveren en brengen.

De tien Service Centers van DHL Express in Nederland verwerken momenteel drie keer zoveel zendingen als amper 10 jaar geleden. De groeiverwachtingen gaan uit van nog eens een verdubbeling in de komende tien jaar. In de komende tijd wordt 45 miljoen euro geïnvesteerd in uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het internationale expresnetwerk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond