Deel dit artikel
-

Directie Autoriteit Consument & Markt benoemd

De Autoriteit Consument & Markt, waarin per 1 januari 2013 drie toezichthouders opgaan, krijgt zeven directeuren. Johan Keetelaar wordt directeur van de directie Telecom, Vervoer en Post.

Dat meldt de NMa maandag. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zal samen met de Consumentenautoriteit en de Onafhankelijke Post- en Telecomautoriteit (OPTA) opgaan in de ACM.

Bernadette van Buchem (51) blijft directeur van de directie Consumenten. Zij zit ook in de stuurgroep die de Autoriteit Consument & Markt voorbereidt. Gerard Bakker wordt directeur van de directie Mededinging. Hij werkt sinds vijf jaar bij de NMa als directeur Mededinging.

Keetelaar wordt directeur van de directie Telecom, Vervoer en Post. De 44-jarige econometrist werkt sinds elf jaar bij OPTA, waarvan de laatste zeven jaar in managementfuncties. Momenteel is hij directeur Markten bij OPTA.

De Autoriteit Consument & Markt kent een Raad van Bestuur, met Chris Fonteijn als beoogd voorzitter. Fonteijn is de huidige voorzitter van de Raad van Bestuur van de NMa en collegevoorzitter van OPTA. De werving van de overige twee leden van de nieuwe Raad van Bestuur loopt op dit moment.

De nieuwe toezichthouder wil markten laten werken om de belangen van consumenten te waarborgen. Hiertoe richt de Autoriteit Consument & Markt zich op drie pijlers: consumentenbescherming, sectorspecifiek markttoezicht en mededingingstoezicht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond