Deel dit artikel
-

Distributiecentrum wehkamp volgende maand in gebruik

Het nieuwe distributiecentrum van wehkamp wordt op 23 september officieel geopend door Koning Willem Alexander. Met een oppervlakte van 53.000m2 en ruimte voor 4 miljoen producten heeft wehkamp naar eigen zeggen het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld.

Het nieuwe distributiecentrum, waarin 100 miljoen euro is geïnvesteerd, vervangt het huidige distributiecentrum in Dedemsvaart dat sinds 1960 dienst heeft gedaan. Alle 200 vaste medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe locatie.

Naast de geavanceerde logistiek heeft het gebouw een zogenoemde BREEAM Excellent certificering voor duurzaamheid. Op het dak van het pand ligt het grootste zonnepanelenveld van Nederland dat voor 40 procent van de energiebehoefte voorziet. Daarnaast wordt er onder andere gebruik gemaakt van een warmte-koudeopslag en is er een ecologische tuin aangelegd.

Klanten gaan de veranderingen ook merken, zegt wehkamp. Binnen 30 minuten na plaatsing van een bestelling staat een pakketje klaar voor verzending.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond