Deel dit artikel
-

DNB app Echt of Vals ook voor Android

De app Echt of Vals van de Nederlandsche Bank (DNB), waarmee de echtheidskenmerken van eurobijetten zijn te herkennen, is er nu ook voor Android.

Na het uitbrengen van de app voor Apple iPhone (versie 5 en hoger) in 2015, is deze nu ook beschikbaar voor de Android 4.2 en hoger, in elk geval voor de Samsung S4, S5 en S6 en Nexus 5 en 6. De Android-app is geschikt voor de biljetten van 20 en 50 euro, de biljetten die het meest vervalst worden.

Voor de beoordeling is een hoge camera resolutie noodzakelijk, van minstens 12 megapixels, maar ook de lichtgevoeligheid is erg belangrijk voor een goede analyse. Bovendien is er veel rekenkracht nodig. De app kon om die reden niet voor alle Androidtoestellen aangepast worden.

In 2015 is het aantal onderschepte valse eurobiljetten in Nederland gestegen met 37 procent tot 66.500. Het risico op het ontvangen van een vals biljet blijft echter laag.

Deel dit bericht

3 Reacties

Leo

Jammer dat deze app alleen werkt wanneer je een meer dan dure android hebt. Hier is sprake van een gemiste kans.

p.schrama

Lekker gemaakt,ik heb alleen niet het nieuwste android toestel….dnb wat heb ik daar nu aan!!!

Pippi

Wat een onbehulpzame actie van DNB zeg. Het lijkt wel een reclamestunt voor bepaalde type smartphones… Erg leuk voor ons die daar nu precies helemaal niks aan hebben…of misschien vals geld dan maar..?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond