Deel dit artikel
-

Dreiger DDoS-aanval Belastingdienst gearresteerd

Het cybercrimeteam van de Eenheid Midden-Nederland heeft gisteren in samenwerking met het team high tech crime van de Landelijke Eenheid een 17-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden voor de dreiging om de website van de belastingdienst via een DDoS-aanval plat te leggen.

Op sociale media verscheen dinsdag en woensdag berichtgeving dat de site van de Belastingdienst plat zou worden gelegd, waardoor veel mensen hun belastingaangifte niet op tijd zouden kunnen indienen.

De politie kwam uit bij een 17-jarige jongen uit Alkmaar.

Volgens bronnen die Emerce benaderden gaat het om de hacker Fl00D, oprichter van AnonGreySec. Dat is dezelfde club die vorig jaar de SNS servers van Ziggo platlegde en zondag dreigde met een aanval tegen Nu.nl. Dat moest een generale repetitie worden voor de aanval tegen de Belastingdienst. ‘1 april is de laatste dag dat mensen het kunnen doen, weet je wel. En wij zijn een beetje fuck the system, schijt aan de overheid, daarom is het lachen om een site van de overheid aan te pakken zodat mensen geen belasting kunnen betalen,’ aldus de hacker tegen Motherboard.

Hackers volgden de activiteiten van Fl00D al langer. Half maart ging ook de Nijmeegse nieuwswebsite NieuwsuitNijmegen.nl door AnonGreySec uit de lucht.

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten, laat de politie weten.

Deel dit bericht

4 Reacties

Providercheck

Jullie schrijven “Dat is dezelfde club die vorig jaar de SNS servers van Ziggo platlegde”, dit moet natuurlijk DNS servers zijn.

sylar

Zino de Wilde
Weer gepakt door Boef en Mfu. Die scriptkiddies weten van geen ophouden!
http://paste.c99.nl/7690e33b8f34e57327598d8f4613791f.txt
“Zino de Wilde”

Moeder

Zijn blijkbaar nog geen 18, dan hadden ze zorgtoeslag gehad en geweten dat er ook mensen geld krijgen en mss zelfs afhankelijk zijn van belastinggeld. Hetgeen we het meest betalen, zoals belasting wat in alle prijzen zoals energydrankjes etc. 😉 zit inbegrepen valt niet te ddossen met speelgoed als een computertje. Goed en wel, ik mag als ouder ook niet vreemd opkijken als ik rook en mijn shag overal laat slingeren dat een 15 jarig kind wat bij me woont wel eens wat experiementeert ermee. Als iedere kleuter zomaar elke grote “belangrijke” site kan ddossen klopt er toch iets niet en vraag je er dus een beetje om net zoals de shag-slingerende ouder. In deze tijd kan er wel van alles nagegaan worden door politie, al onze privacy is naar de donder, maar iets goed beveiligen kunnen ze niet? Ik zeg daar zit een addertje onder het gras. Voel al aan m’n water dat deze jongens ook hun leven lang geen kansen gaan krijgen zodat ze voor altijd gedoemd zijn tot wat de overheid het liefst ziet, gratis en voor niets werkende slaven.

leg0dlysylar

Leuk dat deze stoere jongen nog doxed en bezig houd met swatten.
Get a job.
Get a life.
Suck my dick.
Flood my rice

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond